Program EURO 2020, 29 iunie. Partidă pasionantă pe Wembley, Anglia - Germania

  • Ultimele două optimi de finală se joacă marţi, la Londra şi la Glasgow.
  • În capitala Angliei vine Germania, pentru cel mai aşteptat meci al acestei faze.
  • În Scoţia se dispută duelul dintre Ucraina şi Suedia.
643 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 29 iunie. Partidă pasionantă pe Wembley, Anglia - Germania

Program EURO 2020, 29 iunie. Partidă teribilă pe Wimbley, Anglia - Germania

După o zi de luni cu două meciuri fabuloase, marţi se anunţă din nou spectacol la Euro 2020.

Pe Wembley din Londra, Anglia şi Germania vor oferi cel mai ofertant meci din faza optimilor de finală. Britanicii sunt acasă, rămâne de văzut cum va arăta suprafaţa de joc din Londra, în legătură cu care organizatorii îşi fac griji.

După lungi negocieri cu UEFA, guvernul de pe Downing Street pare dispus să acorde scutire de la obligaţia de carantină pentru aproximativ 2.500 de persoane - manageri sportivi, autorităţi politice, mass-media şi sponsori - care vor participa la ultimele meciuri ale turneului de la Wembley, inclusiv la finala de pe 11 iulie.

O excepţie justificată de importanţa evenimentului, dar care a ridicat unele controverse şi îngrijorări, întrucât în prezent oricine ajunge în Marea Britanie dintr-o ţară europeană, cu excepţia Gibraltarului şi a Islandei, este obligat să respecte o perioadă de 10 zile de autoizolare.

Harry Kane este în continuare fără gol marcat la Euro 2020. Dar are sprijinul lui Alan Shearer, fost marcator de elită pentru reprezentativa Albionului. ”Nu vă atingeţi de el! O să vedeţi că îşi va reveni”, l-a sfătuit Shearer pe fostul său coleg de echipă, actualul selecţioner Gareth Southgate.

Nemţii vin cu o grămadă de probleme şi de incertitudini. Germania a fost la 6 minute de eliminarea de la Euro, chinuită fiind de o Ungaria temerară şi luptătoare până la sacrificiu. La nemţi e nesiguranţă, dacă nu cumva degringoladă.

Ultima ”optime” se arată mai puţin atrăgătoare. Doar culorile le aseamănă pe Suedia şi pe Ucraina. Interesul în jurul partidei nu dă pe-afară, mai ales că meciul de ţine în Scoţia.

Trupa lui Andrei Secvenko este singura formaţie calificată de pe locul 3 cu doar 3 puncte (toate celelalte au câte 4 puncte). Ucraina n-a avut ghinionul Finlandei şi Slovacia, care pleacă acasă fiecare cu acelaşi număr de puncte. Şi nici al Danemarcei, care s-a cocoţat pe locul 2 cu 3 puncte.

Suedia nu se plânge în ofensivă. La meciul Suedia - Polonia, Forsberg a avut nevoie doar de 87 de secunde de joc pentru a debloca debloca şi a se afirma ca unul dintre cei mai interesanţi atacanţi ai competiţiei. Un obiectiv care, printre altele, îl ridică pe suedez printre cele mai rapide goluri din istoria Campionatului European.

România se află în această ierarhie. Pe 13 iunie 1996, 13 iunie 1996, la Euro '96 împotriva României la Parcul St James 'din Newcastle, Bulgaria a câştigat meciul cu 1-0. Hristo Stoichkov a avut ne voie de două minute şi 27 de secunde. Bulgarul a profitat de o eroare defensivă a românilor.

Golul lui Dmitri Kirichenko, marcat după doar 67 de secunde de joc în meciul dintre Rusia şi Grecia, de la Euro 2004, rămâne cel mai rapid de la un European. Rusia urma să câştige cu 2-1 în grupe, dar Grecia a triumfat la final.

Optimile de finală

Anglia - Germania (marţi, 29 iunie, ora 19:00, Londra)

Suedia - Ucraina (marţi, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow)
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici