Ariciul Sonic împlineşte 30 de ani. Super Mario îşi găsise „naşul”

  • Sonic a debutat pe micile ecrane pe 23 iunie 1991
  • La începutul anilor 90, Mario şi Ariciul Sonic dominau lumea jocurilor video
  • Rivalitatea a atins cote neaşteptate şi naşte în continuare nostalgii
422 afișări
Imaginea articolului Ariciul Sonic împlineşte 30 de ani. Super Mario îşi găsise „naşul”

Sursa foto: profimedia

La începutul anilor 90, SEGA şi Nintendo dominau lumea jocurilor video. Dacă cei din urmă îl avea reprezentativ pe Mario, primii îl vor inventa pe îndrăgitul arici Sonic pe 23 iunie 1991.

Dar crearea unui rival pe măsura lui Mario nu a fost lipsită de provocări. Tom Kalinske, şeful diviziei SEGA pe America remarca: „Trebuie să arate destul de feroce. Personajul va fi arici şi va avea colţi ascuţiţi”.

Noua interfaţa şi misiunile pe care le avea de îndeplinit ariciul au cucerit lumea, şi astfel se naşte o nouă legendă în lumea jocurilor video. Jocul a înregistrat un succes comercial răsunător, iar compania SEGA îi găsise în sfârşit lui Mario „naşul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici