Haruki Murakami împlineşte 72 de ani. Înainte de a deveni un scriitor celebru, a fost pasionat de muzică, care de altfel i-a şi marcat opera

  • Bestsellerul „ Norwegian Wood” a fost ecranizat în 2010 şi a avut un succes impresionant
  • Noua bibliotecă a Universităţii Waseda din Tokyo ”Haruki Murakami” se va deschide anul acesta
  • Playlist-ul lui Murakami de pe Spotify, durează 238 de ore şi conţine 3,442 de piese
1281 afișări
Imaginea articolului Haruki Murakami împlineşte 72 de ani. Înainte de a deveni un scriitor celebru, a fost pasionat de muzică, care de altfel i-a şi marcat opera

Sursa foto: profimedia

Dacă eşti iubitor de literatură japoneză, sigur ţi-au trecut prin mâini cărţile celebrului scriitor Haruki Murakami, care astăzi împlineşte 72 de ani.

Puţini ştiu însă că înainte de ilustra carieră de scriitor, pasiunea acestuia era muzica. Deţinea chiar un bar de jazz în Tokyo numit Peter Cat. Unde mai pui că formaţii precum The Beatles, l-au inspirat pentru bestseller-ul „Norwegian Wood”.

Şi pentru că de la literatură am ajuns în zona muzicală, îţi spun că acum ai acces la colecţia de înregistrări personale ale lui Murakami pe Spotify. Masamaro Fujiki a compilat toate melodiile despre care Murakami a scris în poveştile sale, de la romanul de debut „ Hear the Wind Sing” până la „ Killing Commendatore”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici