Maimuţa Sam a cucerit Spaţiul acum 61 de ani

  • Pe 4 decembrie 1959 a avut loc misiunea Little Joe 2
  • Macacul Sam a zburat timp de 11 minute şi 6 secunde
  • În total, 32 de primate au fost folosite în programul spaţial
613 afișări
Imaginea articolului Maimuţa Sam a cucerit Spaţiul acum 61 de ani

Sursa foto: profimedia

În urmă cu 61 de ani, maimuţa Sam ajungea la o altitudine de 88 de kilometri în misiunea Little Joe 2 şi supravieţuia excursiei în Spaţiu.

Pe 4 decembrie 1959, macacul Sam a zburat timp de 11 minute şi 6 secunde. În 3 dintre acestea a putut să plutească în capsula Mercury. Sam, al cărui nume era un acronim pentru Şcoala de Medicină Aviaţională din San Antonio, Texas, a fost trimis în Spaţiu pentru a testa echipamentul şi efectele adverse pe care le poate avea zborul.
 
În total, 32 de primate au ajuns în Spaţiu. În prezent, nava folosită pentru misiunea Little Joe 2 se află la muzeul Airpower din Hampton, Virginia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici