13 iulie 1878 - La Tratatul de la Berlin este recunoscută oficial independenţa României

  • România există ca ţară independentă şi suverană mulţumită acestui tratat.
  • Caricatura de jos ilustrează Tratatul de la Berlin ca pe inaugurarea unui canal.
  • Otto von Bismark, cancelarul german, deschide robinetul, iar România apare personificată ca un băiat în straie turceşti. Rusia şi Austro-Ungaria stropesc România cu apă din furtun, iar Prusia (Germania abia unificată în 1871) pompează apa.
629 afișări
Imaginea articolului 13 iulie 1878 - La Tratatul de la Berlin este recunoscută oficial independenţa României

Wikipedia Commons -Public Domain

Tratatul de la Berlin a fost semnat la 13 iulie 1878 după ce Rusia a obţinut victoria împotriva Imperiului Otoman în războiul ruso-turc din 1877–1878.

Marile puteri au redesenat harta regiunii balcanice, diminuând câştigurile pretinse de Rusia în Tratatul preliminar de la San Stefano. Otomanii şi-au pierdut principalele posesiuni teritoriale în Europa.

Actul final al Congresului de la Berlin (13 iunie – 13 iulie 1878) a inclus Marea Britanie şi Irlanda, Austro-Ungaria, Franţa, Regatul Italiei, Imperiul German, Imperiul Rus şi Imperiul Otoman.

Cancelarul Germaniei Otto von Bismarck a fost preşedintele şi personalitatea dominantă la discuţii. 

La congres s-a decis soarta Bulgariei, României, Serbiei şi Muntenegrului, cu toate că au fost excluse de la participarea la discuţii, la insistenţele Rusiei.  

În cele din urmă, le-a fost recunoscută oficial independenţa. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici