15 iunie ar putea fi data eradicării COVID-19. Ţara care a reuşit să învingă noul virus

Noua Zeelandă, una dintrele cele mai apreciate ţări pe plan mondial după felul în care a gestionat criza, preconizează eradicarea noului coronavirus în interiorul ţării până pe data de 15 iunie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

3329 afișări
Imaginea articolului 15 iunie ar putea fi data eradicării COVID-19. Ţara care a reuşit să învingă noul virus

15 iunie ar putea fi data eradicării COVID-19. Ţara care a reuşit să învingă noul virus

 

Conform presei din Oceania, Noua Zeelandă a înregistrat ultimul caz de COVDI-19 pe 22 mai şi era vorba despre o persoană care a intrat în contact cu o sursă locală neidentificată. Această ţară a depăşit deja 10 zile consecutive în care nu a mai raportat noi cazuri de COVID-19.
 
Conform unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, este luată ca referinţă ziua de 18 mai, dată la care ultimul caz de infectare locală cu o sursă şi-a încheiat tratamentul. Dacă totul merge într-o direcţie pozitivă şi data de 18 mai va fi menţinută ca referinţă, pe 15 iunie se vor împlini 28 de zile de la ultimul caz de COVID-19, ceea ce va duce la eradicarea coronavirusului în Noua Zeelandă.
 
Noua Zeelandă a confirmat primul său caz pe 26 februarie, dar şi-a închis graniţele până pe 19 martie şi a impus restricţii pe 26 martie. Succesul înregistrat de Noua Zeelandă în aceaste săptămâni înseamnă şi ridicarea restricţiilor, fiind deja permise adunări de până la 100 de persoane. La slujbele religioase, la nunţi şi la înmormântări pot participa până la 100 de persoane, iar în curând, vor fi reluate şi călătoriile către Australia.
 
În prezent, Noua Zeelandă a raportat 1.154 de cazuri şi 22 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici