20.000 de oameni, evacuaţi în Franţa din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial - FOTO

Una dintre cele mai mari operaţiuni de deminare organizate vreodată în Franţa pentru o bombă datând din al II-lea Război Mondial a condus duminică la evacuarea a 20.000 de persoane în localitatea Caen (nord-vest).

36 afișări
Imaginea articolului 20.000 de oameni, evacuaţi în Franţa din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial - FOTO

20.000 de oameni, evacuaţi în Franţa din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bomba de fabricaţie americană, având greutatea de 500 de kilograme şi 265 de kilograme de exploziv, a fost găsită în centrul localităţii cu ocazia unor lucrări de construcţie. Pentru neutralizarea bombei a fost necesară izolarea unei zone cu raza de 800 de metri, localnicii fiind evacuaţi timp de opt ore.

Evacuarea afectează peste 15 la sută din populaţia localităţii.

Trupele aliate au lansat peste 10.000 de bombe pentru eliberarea orăşelului Caen în vara anului 1944. Potrivit istoricilor, aproximativ 1.200 de civili au murit în aceste bombardamente.

Bomba găsită acum probabil a fost lansată pe 6 iunie 1944, în ziua debarcării pe plajele din Normandia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici