20 de morţi şi 60 de dispăruţi în Filipine, în urma unui taifun - FOTO

Douăzeci de persoane au murit, iar alte 60 au fost date dispărute, în urma taifunului Conson care s-a abătut marţi seara asupra Insulei Luzon, cea mai importantă din arhipelagul filipinez, au anunţat miercuri autorităţile.

47 afișări
Imaginea articolului 20 de morţi şi 60 de dispăruţi în Filipine, în urma unui taifun - FOTO

20 de morţi şi 60 de dispăruţi în Filipine, în urma unui taifun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 12 persoane au murit zdrobite sub copaci sau ziduri căzute, iar majoritatea celorlalte victime s-au înnecat, potrivit aceloraşi surse.

Decesele au fost înregistrate în şase provincii de pe insula principală, Luzon, şi la periferia capitalei, Manila.

AFP a stabilit acest bilanţ pe baza informaţiilor furnizate de armată, poliţie, serviciul de securitate civilă şi oficiali locali.

Centrul Naţional pentru Catastrofe a anunţat miercuri opt decese confirmate, admiţând că bilanţul final va fi mai mare.

Potrivit Centrului, au fost daţi dispăruţi 57 de pescari, dintre care şase în Golful Manila, ale căror ambarcaţiuni s-au scufundat.

Armata a anunţat că trei persoane au fost date dispărute în sudul oraşului Manila, după ce inundaţiile le-au distrus locuinţele.

Taifunul Conson, care prezintă rafale de vânt cu intensitatea de 120 de kilometri pe oră, s-a abătut marţi seara asupra principalei insule a arhipelagului, Luzon, înainte de a ajunge în capitala filipineză şi regiunea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici