23 iulie 1995: Este descoperită cea mai strălucitoare cometă din istoria modernă

241 afișări
Imaginea articolului 23 iulie 1995: Este descoperită cea mai strălucitoare cometă din istoria modernă

Wikipedia Commons

Cometa Hale–Bopp (denumită oficial C/1995 O1) este o cometă care a fost una dintre cele mai observate din secolul al XX-lea şi una dintre cele mai strălucitoare văzute de multe decenii.

Alan Hale şi Thomas Bopp au descoperit cometa Hale–Bopp separat pe 23 iulie 1995, înainte să devină vizibilă cu ochiul liber. Este greu să se prezică luminozitatea maximă a cometelor noi cu o oarecare certitudine, dar Hale–Bopp a depăşit majoritatea predicţiilor când a trecut periheliul pe 1 aprilie 1997, ajungând la magnitudinea de aproximativ −1,8.

A fost vizibilă cu ochiul liber timp de un record de 18 luni, datorită dimensiunii masive a nucleului său. Acest lucru este de două ori mai mult decât Marea Cometă din 1811, deţinătoarea recordului anterior. În consecinţă, Hale–Bopp a fost numită marea cometă din 1997.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici