34 de morţi în incendiile de pădure din Rusia - VIDEO

Incendiile de pădure care afectează Rusia au provocat moartea a cel puţin 34 de persoane, potrivit unui ultim bilanţ anunţat luni de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o caniculă fără precedent.

113 afișări
Imaginea articolului 34 de morţi în incendiile de pădure din Rusia - VIDEO

34 de morţi în incendiile de pădure din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La ora actuală, în urma incendiilor, 34 de persoane sunt moarte", a declarat Vladimir Stepanov, şeful centrului naţional de criză al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă. Bilanţul precedent menţiona moartea a 30 de persoane.

Duminică, Guvernul rus a dat asigurări că are sub control incendiile de pădure, care continuau să afecteze peste 100.000 de hectare de teren în partea occidentală a Rusiei, în special în regiunile Nijni-Novgorod şi Voronej.

Moscova era cuprinsă de fum luni din cauza focurilor de turbă, care se înregistrează în regiunea din jurul capitalei ruse.

Serviciile meteorologice au avertizat că temperaturile ridicate, care afectează partea occidentală a Rusiei de o lună, nu vor scădea săptămâna aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici