480 de pasageri ai flotilei sunt deţinuţi în Israel, alţi 48 vor fi expulzaţi

Patru sute optzeci de pasageri care se aflau la bordul flotilei pentru Fâşia Gaza a militanţilor propalestinieni atacată de Marina israeliană erau deţinuţi marţi în Israel, în timp ce alţi 48 erau pe cale de a fi expulzaţi, a anunţat postul public de radio israelian.

29 afișări
Imaginea articolului 480 de pasageri ai flotilei sunt deţinuţi în Israel, alţi 48 vor fi expulzaţi

480 de pasageri ai flotilei sunt deţinuţi în Israel, alţi 48 vor fi expulzaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 480 de deţinuţi sunt regrupaţi într-o închisoare din Ashdod, în sudul Israelului, în timp ce alţi 48 au fost conduşi spre aeroportul internaţional Ben Gurion, pentru a fi expulzaţi în ţările lor de origine.

De asemenea, alţi 45 de pasageri, majoritatea de origine turcă, erau spitalizaţi în diferite unităţi.

Potrivit unui bilanţ prezentat de armată, în timpul asaltului asupra uneia dintre navele flotilei propalestiniene au fost ucise nouă persoane, toţi pasageri civili, iar şapte militari israelieni au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici