500 de balene au murit după ce au eşuat în Noua Zeelandă

Sute de balene au murit după ce au eşuat pe un lanţ de insule îndepărtate din Pacificul de Sud, care aparţin de Noua Zeelandă, potrivit echipelor de salvare şi ecologiştilor.

629 afișări
Imaginea articolului 500 de balene au murit după ce au eşuat în Noua Zeelandă

FOTO Tamzin Henderson/Environmental Investigation Agency/Twitter

Departamentul pentru Conservarea Naturii din Noua Zeelandă a declarat, pentru CNN, că aproape 500 de balene au eşuat în Insulele Chatham, aflate la 840 de kilometri la est de Insula de Sud, în două evenimente separate.

Dave Lundquist, un consilier al departamentului, a spus că echipele de salvare nu au încercat să transporte balenele eşuate în ape adânci deoarece în zonă sunt numeroşi rechini. De aceea, balenele supravieţuitoare au fost eutanasiate pentru a le curma suferinţa, a spus el.

„Această decizie nu este niciodată luată cu uşurinţă, dar în astfel de cazuri este cea mai bună opţiune", a declarat Lundquist.

Daren Grover, directorul general al organizaţiei de salvare Project Jonah, a explicat că majoritatea balenelor erau deja moarte când au ajuns la ţărm, iar supravieţuitoarele aveau o stare de sănătate precară.

„A avea un număr atât de mare de balene într-un singur loc este neobişnuit, dar cu siguranţă nu este ceva nemaiauzit", a spus el.

Pe lângă riscul reprezentat de rechini, era „aproape imposibil" pentru echipele de salvare să se deplaseze în Insulele Chatham în timp scurt.

Incidentul are loc la mai puţin de o lună după ce aproximativ 200 de balene au murit pe coasta Tasmaniei, în Australia. Este obişnuit ca balenele să eşueze, dar comportamentul nu este bine înţeles, potrivit Departamentului pentru Conservare. Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că balenele individuale eşuează pentru că sunt bolnave şi se apropie de sfârşitul duratei lor naturale de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici