52 de morţi şi 126 de răniţi, în urma manifestaţiilor din Yemen

Cel puţin 52 de persoane au murit şi alte 126 au fost rănite în atacul asupra manifestanţilor, vineri, la Sanaa, potrivit unui nou bilanţ furnizat sâmbătă de surse medicale, în timp ce patru persoane au fost rănite sâmbătă la Aden, în confruntările dintre poliţie şi manifestanţi.

14 afișări
Imaginea articolului 52 de morţi şi 126 de răniţi, în urma manifestaţiilor din Yemen

52 de morţi şi 126 de răniţi, în urma manifestaţiilor din Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul se ridică acum la 52 de morţi şi 126 de răniţi, după decesul mai multor persoane atinse de gloanţe", a declarat unul dintre medicii de la spitalul instalat în apropiere de locul manifestaţiei, la intrarea în Universitatea din Sanaa.

Ultimul bilanţ al acestor tiruri, cele mai sângeroase de la începutul manifestaţiilor împotriva regimului preşedintelui Ali Abdallah Saleh, comunicat vineri seara de surse medicale, menţiona 46 de morţi şi zeci de răniţi.

Sâmbătă, alte patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost împuşcată, după ce poliţiştii şi soldaţii au deschis focul asupra manifestanţilor care ridicaseră o baricadă în cartierul Moalla din Aden, au declarat martori oculari.

Forţele de ordine încearcă să demonteze baricada instalată de două săptămâni, dar nu au reuşit, potrivit acestor surse.

Unul dintre manifestanţi a fost atins de un glonţ, iar alţi trei de grenade lacrimogene, potrivit aceloraşi martori oculari care afirmă că manifestanţii s-au îndreptat apoi către o secţie de poliţie, cu intenţia de a-l incendia.

Aden, în sudul Yemenului, este centrul mişcării de contestare a preşedintelui Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani. Numeroase persoane au fost ucise de tirurile forţelor de ordine de la începutul manifestaţiilor, la sfârşitul lui ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici