A făcut închisoare şi a consumat droguri. 10 ani mai târziu, a devenit cel mai iubit "supererou" de la Marvel

  • În 1999, Robert Downey Jr. era la închisoare în California, se înfrunta cu dependenţa de cocaină şi heroină, era în depresie.....
  • 20 ani mai târziu, Robert Downey Jr. a devenit unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, jucând în rolul celui mai admirat supererou din universul Marvel.
  • Fostul „Omul de Fier” povesteşte, în exclusivitate, la un podcast despre viaţa sa. Următorul articol conţine spoiler!
2679 afișări
Imaginea articolului A făcut închisoare şi a consumat droguri. 10 ani mai târziu, a devenit cel mai iubit "supererou" de la Marvel

Sursa Foto - Marvel/Walt Disney

În 2019, în filmul Avengers:Endgame, Omul de Oţel/Iron Man alias Tony Stark, jucat de Robert Downey Jr., a salvat Universul de la extincţie, prin cea mai magnifică pocnitură din degete care a fost vreodată filmată.

A salvat omenirea de răufăcători pe care Vladimir Putin i-ar invidia - Loki, Mandarinul, Whiplash, Iron Monger, Helmut Zemo, Ultron...şi în cele din urmă, l-a învins pe Thanos, sacrificându-şi viaţa. 

Dar Robert Downey Jr. nu a fost întotdeauna un „Omul de Fier”. 

 

A consumat marijuana de la 6 ani. Tatăl său l-a pus! 

Robert John Downey Jr., sau Bob cum i se spunea, s-a născut pe 4 aprilie 1965,  ca fiul regizorului independent Robert Downey Sr. şi actriţei Elsie Downey. El şi sora lui mai mare, Allyson, au crescut în Greenwich Village din New York.

Bob şi-a făcut debutul în film la vârsta de 5 ani, jucându-se în rol de căţeluş în filmul tatălui său „Pound” (1970).

Tatăl lui Downey i-a permis să încerce marijuana când avea 6 ani, un act despre care Downey Sr. a spus că îl regretă profund.

„Era începutul anilor ’70, sfârşitul anilor ’60”, a spus Fleeman despre copilăria lui Downey.

"Era înconjurat de droguri. Era înconjurat de contracultură. Acesta este genul de casă în care a crescut".

În 1978, după ce părinţii săi au divorţat, Downey s-a mutat împreună cu tatăl său la Los Angeles. A urmat liceul Santa Monica, unde s-a împrietenit cu mulţi dintre tinerii actori de la Hollywood, printre care Sean Penn, Rob Lowe şi Emilio Estevez.

În primul său rol principal, Downey a jucat un afemeiat care se îndrăgosteşte de Molly Ringwald în filmul din 1987 „The Pick-up Artist”. 

În anii 90, actorul se lupta cu dependenţa de droguri 

În timpul unei conversaţii recente pentru podcastul Expert în fotoliu” al lui Dax Shepard, Downey a vorbit despre cum a fost încarcera  în 1999.

„Parcă am fost trimis pe o planetă îndepărtată, unde nu există cale de întoarcere acasă până când planetele nu se aliniază. „Puteai simţi pur şi simplu răul în aer şi asta nu a fost deloc o problemă pentru că era ca şi cum ai fi într-un cartier rău famat”, a spus el.

„Nu a existat nicio oportunitate acolo. Au existat doar ameninţări”.

Robert Downey Jr. a fost arestat în 1996 pentru deţinere de heroină, cocaină şi un pistol Magnum de calibru .357 descărcat.

Potrivit CNN, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi a fost obligat să se supună testelor obligatorii de droguri în 1999.

Viitorul "Om de Oţel" a făcut închisoare 

Downey a executat 15 luni în închisoarea de stat din Corcoran, California.

La patru luni de la eliberare, el a fost arestat în weekendul de Ziua Recunoştinţei pentru presupusa posesie de cocaină şi Valium, dar şi pentru că era sub influenţa drogurilor.

Acuzaţia de valium a fost în cele din urmă redusă la o contravenţie, el a pledat că nu contestă acuzaţiile rămase şi a evitat închisoarea.

De asemenea, a fost arestat în aprilie 2000, după ce poliţia din Los Angeles l-a găsit rătăcind pe o alee.

De mult sobru şi de succes, Downey Jr. a descris în timpul podcastului cât de profund era de tulburat în acel moment.

Potrivit vedetei Marvel, două săptămâni mai târziu se afla în Delano, „un centru de primire unde ei decid unde vei merge”, despre care el a spus că este „probabil cel mai periculos loc în care am fost vreodată în viaţa mea.

„Îmi amintesc că am ieşit la un moment dat din celulă pentru a merge la duş şi aveam lenjeria intimă pe spate”, şi-a amintit Downey Jr..

„Îmi amintesc că am stârnit nişte chicoteli puternice şi batjocuri de la colegii mei deţinuţi”.

Downey a spus că în cele din urmă a reuşit să se adapteze şi să supravieţuiască.

„Suntem programaţi să ne putem adapta într-un interval scurt de timp la lucruri care aparent sunt imposibile”, a spus el, citat de CNN.

Opt ani mai târziu, Downey a primit rolul de protagonist în filmul Iron Man" (2008). 

Deşi spune că a terminat-o cu filmele cu supereroi după Avengers: Endgame, fanii Marvel îl adoră pe actor şi îi spun „Love You 3000"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici