A fost descoperit un nou virus. Oamenii de ştiinţă nu ştiu mai nimic despre el: 90% dintre genele sale nu au fost găsite niciodată pe glob

  • Oamenii de ştiinţă brazilieni au descoperit un nou virus.
  • Genele acestuia sunt necunoscute în proporţie de 90%.
  • Organismul ar putea aparţine unei clase de virusuri.
4497 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit un nou virus. Oamenii de ştiinţă nu ştiu mai nimic despre el: 90% dintre genele sale nu au fost găsite niciodată pe glob
Oamenii de ştiinţă din Brazilia au descoperit un nou virus care reprezintă o necunoscută totală. Mare parte din genele acestui virus, 90% mai exact, sunt necunoscute şi nu au fost găsite niciodată pe Mapamond.
 
Potrivit IFL Science, noul virus a fost denumit Yaravirus şi a fost descoperit într-o amibă din clasa Acanthamoeba castellanii. Amiba a fost recoltată dintr-un lac artifical din Belo Horizonte.
 
Virusul are doar 80 de nanometri în diametru. Genele sale au fost comparate cu cele dintr-o bază de date şi doar sase dintre ele au corespuns într-o oarecare măsură cu cele deja existente.
 
Conform unui raport publicat de bioRxiv, organismul descoperit în Brazilia ar putea aparţine unei clase de virusuri despre care nu se ştia până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici