A murit fostul agent KGB Dimitri Kovtun. Ar fi fost folosit de Putin să-l otrăvească pe opozantul Litvinenko

Fostul ofiţer KGB Litvinenko, care a devenit cetăţean britanic, a fost un puternic oponent al preşedintelui Putin şi a fost otrăvit cu o substanţă radioactivă.

5578 afișări
Imaginea articolului A murit fostul agent KGB Dimitri Kovtun. Ar fi fost folosit de Putin să-l otrăvească pe opozantul Litvinenko

Fostul agent KGB Dimitri Kovtun a murit. A fost unul dintre principalii suspecţi în uciderea fostului spion Litvinenko

Dmitri Kovtun, unul dintre principalii suspecţi în uciderea fostului spion rus al KGB-ului şi oponent al lui Putin, Alexander Litvinenko, a murit astăzi de Covid-19. Potrivit Tass, Kovtun a murit într-un spital din Moscova.

Primul adjunct al şefului Comitetului pentru Securitate şi Anticorupţie al Dumei de Stat, Andrei Lugovoi, Andrei Lugovoi, un alt suspect în uciderea lui Litvinenko în 2006, a confirmat moartea „prietenului său fidel” şi om de afaceri născut în 1965.

„Astăzi a sosit vestea tristă: din cauza unei boli grave legate de infecţia cu coronavirus, dragul şi credinciosul meu prieten Dmitri Kovtun a murit subit”, a declarat Lugovoi pentru Tass.

„Pentru noi, aceasta este o pierdere ireparabilă şi grea. Exprim din sufletul meu cele mai profunde condoleanţe tuturor prietenilor şi rudelor lui Dima. Dormi bine, dragă prietene! Nu te vom uita niciodată”, a adăugat Lugovoi.

Fostul ofiţer KGB Litvinenko, care a devenit cetăţean britanic, a fost un puternic oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin. La Londra, în 2006, aminteşte BBC, Litvinenko a fost otrăvit cu o substanţă radioactivă (poloniu-210), într-un hotel după ce s-a întâlnit cu Kovtun şi cu Lugovoi.

A murit pe 23 noiembrie 2006, la o săptămână după acea întâlnire. Ancheta din Marea Britanie a concluzionat că uciderea a fost „probabil aprobată” de preşedintele rus Vladimir Putin.

Din patul de moarte, Litvinenko l-a acuzat pe Putin că a ordonat uciderea lui. Rusia a negat întotdeauna orice implicare în crimă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici