A MURIT pentru că a vrut să-şi urmeze IDOLUL: Povestea incredibilă a unui tânăr care a vrut să trăiască un an ÎN SĂLBĂTICIE

Un tânăr de 29 de ani a fost găsit mort într-o cabană din munţi, după ce a trăit mai puţin de o lună în sălbăticie. El plănuia să ducă această viaţă timp de un an.

24045 afișări
Imaginea articolului A MURIT pentru că a vrut să-şi urmeze IDOLUL: Povestea incredibilă a unui tânăr care a vrut să trăiască un an ÎN SĂLBĂTICIE

A MURIT pentru că a vrut să-şi urmeze IDOLUL: Povestea incredibilă a unui tânăr care a vrut să trăiască un an ÎN SĂLBĂTICIE, precum un renumit aventurier (Imagine: Daily Mail)

David Austin şi-a găsit sfârşitul lângă o staţie de tren din Highland Perthshire, Corrour (Scoţia), informează Daily Mail.

Cadavrul său a fost descoperit de o persoană care lucra la calea ferată, în dimineaţa zilei de 31 decembrie 2011. Se presupune că Austin murise de câteva săptămâni în momentul în care a fost găsit.

David Austin şi-a anunţat familia că va petrece un an în sălbăticie în luna noiembrie a anului trecut, urmând exemplul lui Edward "Bear" Grylls, care a devenit faimos pentru supravieţuirea în locuri nepopulate.

Înainte de a pleca să-şi împlinească visul, Austin a urmat în ultimii ani cursuri de supravieţuire în sălbăticie. Familia şi prietenii l-au rugat să-şi reconsidere planurile, dar el nu le-a ascultat sfaturile.

"Sunt distrusă, nu pot să cred. Nu te aştepţi la aşa ceva şi nu ştiu cum o să fac faţă. Sunt prea devastată ca să vorbesc despre asta. Nu ştiu dacă voi dori vreodată să vorbesc despre asta", a declarat mama aventurierului.

Poliţia a investigat cazul, aflând ce drumuri a făcut Austin înainte de a nu mai lua contact cu nimeni. După ce a plecat din Derby, el ar fi ajuns la Glasgow, şi de acolo în Corrour. Se presupune că şi-a petrecut aniversarea vârstei de 29 de ani de unul singur, în ziua de 3 decembrie, atunci când vremea a fost foarte rea. Din cauza zăpezii abundente, Austin a avut probleme în momentul în care s-a îndreptat spre următoarea staţie de tren, Rannoch.

"Nu a stat aici. Mi-a spus că va campa în pădure, în partea de nord a lacului în acel weekend, apoi s-a uitat puţin la hostel", a mărturisit un angajat al unui hostel din Rannoch Moor.

Instructorul unei şcoli de supravieţuire, Ian Moran, a susţinut că este foarte puţin probabil ca cineva să supravieţuiască zăpezilor din Highland în aer liber. "Personal, am patru priorităţi când e vorba de supravieţuire - foc, adăpost, apă şi hrană", a declarat el.

Bear Grylls, celebrul aventurier britanic, a cărui poveste l-a îndemnat pe Austin să ia drumul sălbăticiei, a realizat numeroase emisiuni TV în care arată cum poţi supravieţui în locuri nepopulate şi sălbatice. La doar 23 de ani, a escaladat muntele Everest. Britanicul a filmat şi la noi în ţară o emisiune, "Tehnici esenţiale de supravieţuire".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici