A opta zi în care gazul rusesc curge în sens invers prin conducta Yamal

Gazoductul Yamal-Europa, care livrează de obicei gazul rusesc către Europa de Vest, trimitea marţi combustibilul înapoi în Polonia pentru a opta zi la rând, potrivit datelor operatorului de reţea german Gascade citate de Reuters.

8118 afișări
Imaginea articolului A opta zi în care gazul rusesc curge în sens invers prin conducta Yamal

A opta zi în care gazul rusesc curge în sens invers prin conducta Yamal

Datele au arătat că fluxurile de la punctul de măsurare Mallnow, situat la graniţa germano-poloneză, se îndreptau spre est în Polonia cu un volum orar de aproape 1,2 milioane de kilowaţi oră (kWh) marţi dimineaţă, în scădere de la aproximativ 2 milioane de kWh în timpul nopţii.

Conducta este o rută majoră pentru exporturile de gaze ruseşti către Europa.

Exportatorul rus de gaze Gazprom nu a rezervat pentru marţi capacităţi de tranzit de gaze pentru exporturile prin conducta Yamal-Europa.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Germania revinde gazul rusesc Poloniei şi Ucrainei în loc să uşureze o piaţă supraîncălzită, dând vina pentru această inversare şi pentru creşterea preţurilor pe importatorii germani de gaz.

Ministerul german al Economiei a refuzat să comenteze remarca lui Putin. Importatorii de gaze nu au răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii.

Datele operatorului slovac de gazoducte Eustream au arătat că nominalizările de capacitate pentru fluxurile de gaze ruseşti de marţi din Ucraina către Slovacia prin punctul de frontieră Velke Kapusany au fost de 773.712 megawaţi oră (MWh), în creştere uşoară faţă de luni, dar sub nivelurile înregistrate la începutul lunii decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici