Abdullah Abdullah este pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Afganistan - rezultate parţiale

Fostul ministru de Externe Abdullah Abdullah se clasează pe primul loc în alegerile prezidenţiale din Afganistan, devansându-l pe Ashraf Ghani, conform rezultatelor anunţate de Comisia electorală după numărarea a doar 10% din voturi.

129 afișări
Imaginea articolului Abdullah Abdullah este pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Afganistan - rezultate parţiale

Abdullah Abdullah (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Astăzi avem rezultatele parţiale din 26 de provincii, după numărarea a 10% din voturi", a declarat Yusuf Nuristani, preşedintele Comisiei electorale independente.

"După numărarea a 500.000 de buletine de vot, domnul Abdullah Abdullah se clasează pe primul loc, cu 41,9% din voturi, domnul Ashraf Ghani este pe locul doi, cu 37,6%, iar domnul Zalmai Rasul este pe trei, cu 9,8%", a precizat Nuristani.

Alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au desfăşurat pe 5 aprilie.

"Vreau să fie foarte clar faptul că rezultatele se pot schimba în viitor", a subliniat Nuristani.

Alianţii occidentali ai Afganistanului au lăudat prezenţa masivă la urne în scrutinul din 5 aprilie, dar există numeroase semnale că alegerile au fost marcate de fraude masive.

Rezultatele finale sunt aşteptate pe 14 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici