Abhazia şi Osetia de Sud vor cere recunoaşterea independenţei lor, la summitul CSI

Abhazia şi Osetia de Sud intenţionează să ceară Comunităţii Statelor Independente (CSI) să fie recunoscute cu ocazia summitului informal al CSI de la Moscova, programat pentru vineri, a declarat "preşedintele" oset Eduard Kokoity, citat de cotidianul rus Nezavissimaia Gazeta.

1 afișare
Imaginea articolului Abhazia şi Osetia de Sud vor cere recunoaşterea independenţei lor, la summitul CSI

Abhazia şi Osetia de Sud vor cere recunoaşterea independenţei lor, la summitul CSI (Sursa: Mediafax Foto)

"CSI (care cuprinde 12 foste state URSS) este pentru prima dată pe lista organizaţiilor internaţionale (alături de ONU şi UE) cărora aceste republici nerecunoscute îşi pot încredinţa destinul", comentează publicaţia rusă.

Potrivit unei surse din Ministerul rus de Externe, citată de cotidian, "acest detaliu ar putea juca un rol important pentru recunoaşterea Abhaziei şi Osetiei de Sud", obiectiv formulat de cele două republici separatiste georgiene după proclamarea independenţei Kosovo.

Astăzi, "acest fapt nu determină Rusia să recunoască" Abhazia şi Osetia de Sud, "cel puţin să fie prima care o face", scrie cotidianul rus, amintind o serie de declaraţii ale diplomaţiei ruse potrivit cărora Moscova nu va recunoaşte cele două republici separatiste.

Totuşi, "aliaţii Moscovei din CSI i-ar putea veni în ajutor", adaugă cotidianul.

Astfel, "declaraţiile de recunoaştere a Abhaziei şi Osetiei de Sud ar putea fi făcute de către Minsk (Belarus) sau de Bişkek (Kîrgîzstan)", a apreciat sursa din cadrul Ministerului rus de Externe, citată de publicaţia Nezavissimaia Gazeta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici