Accident aviatic în Nigeria: Un avion cu 153 de pasageri la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Lagos. Încă nu au fost găsiţi supravieţuitori

Un avion de linie, care avea 153 de pasageri la bord, s-a prăbuşit duminică într-un cartier din capitala economică a Nigeriei, Lagos, a anunţat directorul Aviaţiei Civile, Harold Demuren. "Nu am găsit încă niciun supravieţuitor", a declarat Harold Demuren, care nu a menţionat numărul victimelor printre locuitorii cartierului. Acesta indicase precedent că probabil toţi pasagerii au murit în catastrofă.

2104 afișări
Imaginea articolului Accident aviatic în Nigeria: Un avion cu 153 de pasageri la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Lagos. Încă nu au fost găsiţi supravieţuitori

Accident aviatic în Nigeria: Un avion cu 153 de pasageri la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Lagos (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a decretat trei zile de doliu naţional conform unei surse oficiale.

Preşedintele Jonathan "a decretat o perioadă de doliul naţional de trei zile pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea avionului (companiei) Dana în Lagos", arată un comunicat al preşedinţiei. Şeful statului, care "şi-a anulat toate angajamentele publice prevăzute" luni, a ordonat "o anchetă cât mai completă posibil" privind accidentul, adaugă textul.

"Era un avion al companiei Dana care venea din capitala Abuja, către Lagos, cu 153 de pasageri la bord", a declarat Demuren.

Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei din statul Lagos, Joseph Jaiyeoba, avionul s-a prăbuşit în cartierul Iju, situat în apropierea aeroportului internaţional din nordul oraşului.

Un nor dens de fum negru se ridica deasupra zonei accidentului, în partea continentală a acestei aglomeraţii imense cu aproape 15 milioane de locuitori, construită în jurul unei lagune de-a lungul coastelor Oceanului Atlantic şi cunoscută drept cel mai mare oraş de pe continentul african.

Potrivit localnicilor, avionul, care zbura la altitudine foarte mică, cu un zgomot asurzitor de reactor, a lovit un imobil cu două etaje.

Aparatul "a zburat la altitudine mică timp de cinci minute, într-un vacarm infernal, înainte de a se prăbuşi într-o zonă cu locuinţe (...). Ulterior a luat foc", a povestit un martor.

"Pot confirma că unul dintre avioanele noastre s-a prăbuşit astăzi la periferia Lagos", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Dana Air, Tony Usidamen. "Am pierdut contactul cu avionul. Vom da publicităţii un comunicat", a adăugat el.

Compania internă Dana Air şi-a început activitatea în 2008 şi este în prezent una dintre principalele companii nigeriene, deţinând o flotă de avioane de tip MD-83, potrivit site-ului său.

Avioanele sale fac legătura zilnic între oraşele Abuja, Calabar, Lagos, Port Harcourt şi Uyo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici