ACCIDENT GRAV în Franţa: Cel puţin 42 de oameni au murit, după o coliziune între un autocar şi un camion. Hollande: Guvernul este total mobilizat. Autorităţile deschid o anchetă - VIDEO

Cel puţin 42 de persoane au murit într-un grav accident rutier vineri dimineaţa, la Gironde, în sud-vestul Franţei, unde un autocar şi un camion au intrat în coliziune frontală şi au luat foc, relatează ziarul Le Parisien în pagina electronică. Autorităţile franceze au deschis o anchetă preliminară cu privire la accidentul rutier.

15185 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT GRAV în Franţa: Cel puţin 42 de oameni au murit, după o coliziune între un autocar şi un camion. Hollande: Guvernul este total mobilizat. Autorităţile deschid o anchetă - VIDEO

ACCIDENT GRAV în Franţa: Cel puţin 42 de oameni au murit, după o coliziune între un autocar şi un camion (Imagine: Arhiva Mediafax)

UPDATE 16:05 - Autorităţile franceze deschid o anchetă cu privire la accidentul rutier soldat cu 42 de morţi. 

Circumstanţele în care a avut loc loc accidentul erau neclare, potrivit lui Pierre Dartout, reprezentantul Guvernului în regiunea Aquitaine, care a anunţat ancheta într-o conferinţă de presă, în apropiere de locul accidentului.

Accidentul a avut loc către ora locală 7.30 (8.30, ora României), la Puisseguin, în apropiere de Libourne, pe drumul departamental 123, potrivit cotidianului Sud-Ouest.

Cele două vehicule s-au încastrat unul în celălalt din cauza impactului.

Opt persoane au reuşit să fugă din autocarul în flăcări. Potrivit le Parisien, cinci dintre ele s-ar afla în stare foarte gravă.

Salvatori au anunţat anterior că există cinci supravieţuitori.

Prefectura Gironde a anunţat bilanţul de 42 de morţi. Un bilanţ anterior anunţa că şoferul şi cei 38 de pasageri ai autocarului au murit în accident.

Aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizaţi la intervenţie, potrivit France bleu Gironde.

"Guvernul este total mobilizat pentru această tragedie", a declarat preşedintele francez François Hollande, aflat într-o vizită în Grecia.

Ziarul Sud Ouest scrie că pasagerii erau persoane de vârsta a treia care plecau într-o călătorie. Ei au plecat din comuna Petit-Palais la Dordogne.

Potrivit Le Parisien, camionul transporta lemn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici