Accident groaznic în Cisiordania: Opt copii palestinieni de grădiniţă au murit după ce un camion israelian a intrat în autobuzul în care erau - FOTO

Cel puţin opt copii palestinieni care se aflau la bordul unui autobuz şcolar în Cisiordania au fost ucişi în urma unei coliziuni cu un camion israelian, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene.

1165 afișări
Imaginea articolului Accident groaznic în Cisiordania: Opt copii palestinieni de grădiniţă au murit după ce un camion israelian a intrat în autobuzul în care erau - FOTO

Accident groaznic în Cisiordania: Opt copii palestinieni de grădiniţă au murit după ce un camion israelian a intrat în autobuzul în care erau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt între opt şi zece morţi", a declarat pentru AFP această purtătoare de cuvânt, precizând că victimele "sunt copii".

"Peste 30 de răniţi au fost internaţi în diverse spitale din Ramallah şi muntele Scopus", la Ierusalim la spitalul israelian Hadassah, a precizat ea.

Victimele sunt copii de grădiniţă, cu vârste cuprinse între patru şi şase ani, de la o şcoală din Anata, în Ierusalimul de Est, care mergeau într-un parc din Cisiordania la bordul a două autobuze şcolare, au anunţat familiile şi mai multe surse medicale.

"Va fi o anchetă comună a poliţiilor israeliană şi palestiniană. Motivul accidentului este aparent pierderea controlului maşinii de către şofer din cauza ploii şi a carosabilului alunecos", a explicat ea.

"Camionul israelian era condus de un şofer cel mai probabil arab israelian", a adăugat ea.

Accidentul s-a produs la o intersecţie foarte circulată de la nord de Ierusalim, unde autobuzul şcolar s-a răsturnat după ce a fost lovit de camion.

"Vom organiza trei zile de doliu şi drapelele vor fi coborâte în bernă în toate instituţiile", a declarat preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care le-a urat însănătoşire rapidă răniţilor, potrivit imaginilor transmise de televiziunea oficială palestiniană.

Poliţia israeliană anunţase anterior într-un comunicat că a avut loc o "coliziune între un camion israelian şi un autobuz palestinian ce transporta copii. Autobuzul s-a răsturnat şi a luat foc".

Şase cadavre carbonizate au fost duse la morga spitalului din Ramallah, în Cisiordania, a declarat o sursă medicală palestiniană.

"Există o cooperare la faţa locului între Magen David Adom şi Semiluna Roşie palestiniană", a declarat Eli Bin, directorul Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, pentru postul militar de radio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici