Accidentul minier din China: 11 mineri au fost salvaţi la două săptămâni după ce au rămas blocaţi la 580 de metri sub pământ. Căutările continua pentru restul minerilor

  • Salvatorii chinezi au scos 11 mineri în siguranţă, la două săptămâni după ce au fost prinşi de o explozie subterană, a raportat radiodifuzorul de stat CCTV.
  • Filmările au arătat primul miner care a fost salvat, ridicat dimineaţa dintr-un puţ de mină. Minerul era extrem de slabit, a spus CCTV pe site-ul său Weibo.
  • În următoarele câteva ore, 10 mineri dintr-o altă secţiune a minei, care primiseră alimente şi provizii săptămâna trecută, au fost scoşi.
1075 afișări
Imaginea articolului Accidentul minier din China: 11 mineri au fost salvaţi la două săptămâni după ce au rămas blocaţi la 580 de metri sub pământ. Căutările continua pentru restul minerilor

Accidentul minier din China: 11 mineri au fost salvaţi două săptămâni după ce au rămas blocaţi la 580 de metri sub pământ. Căutările continua pentru restul minerilor

Douăzeci şi doi de muncitori au fost prinşi în mina Hushan din Qixia, o regiune majoră producătoare de aur. Salvatorii s-au luptat cu condiţii dificile pentru a-i ajuta pe muncitori în mijlocul apelor în creştere în urma exploziei, relatează AP.

Contactul a fost stabilit pentru prima dată în urmă cu o săptămână cu grupul de 11 mineri prinşi într-o secţiune a minei la aproximativ 580 de metri sub pământ. Unul dintre ei rănit în explozie a murit zilele trecute.

Echipele de salvare au trimis alimente, medicamente şi alte provizii prin mai mulţi arbori „de salvare” foraţi în stâncă.

Primul miner salvat a fost găsit într-o secţiune mai apropiată de suprafaţă decât secţiunea în care se află primul grup, a raportat CCTV.

Un al doisprezecelea miner se crede că este prins singur, la 100 de metri mai jos în apele în creştere.

Pentru ceilalţi nouă mineri, speranţele au scăzut, deoarece nu există informaţii despre ei de la explozie.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria are un istoric în măsuri de siguranţă slabe şi reglementările slab aplicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici