Acordul de la Doha privind schimbările climatice reprezintă o primă etapă, apreciază Ban Ki-moon

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a apreciat că Acordul semnat sâmbătă la Doha cu privire la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o primă etapă şi că este necesar ca guvernele să facă "mai mult" împotriva încălzirii globale, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

202 afișări
Imaginea articolului Acordul de la Doha privind schimbările climatice reprezintă o primă etapă, apreciază Ban Ki-moon

Acordul de la Doha privind schimbările climatice reprezintă o primă etapă, apreciază Ban Ki-moon

Martin Nesirky a subliniat sâmbătă că Ban Ki-moon salută acordurile încheiate la Doha, care stabilesc "jaloanele" unui "acord complet şi constrângător la orizontul lui 2015".

Însă secretarul general al ONU "crede că este necesar să se facă mai mult", potrivit lui Nesirky. "El îndeamnă guvernele, dar şi întreprinderile, societatea civilă şi cetăţenii să accelereze acţiunea pe teren, pentru ca nivelul creşterii temperaturilor să poată să fie limitat la două grade Celsius", a adăugat acesta.

În vederea unui acord în 2015, Ban Ki-moon îşi va "spori angajamentul său personal, într-o încercare de a ridica obiectivele şi finanţarea destimate climatului", a declarat purtătorul său de cuvânt.

Protocolul de la Kyoto expiră la 31 decembrie, iar Acordul de la Doha a fost încheiat după 12 zile de negocieri aspre, în special cu Rusia. care se opune unei extinderi a acestui Protocol asupra mediului înconjurător, potrivit unor diplomaţi.

Negocierile, purtate sub egida ONU, a fost necesar să fie prelungite, în măsura în care ţări dezvoltate sau emergente s-au opus anumitor probleme, ca de exemplu finanţarea şi compensaţiile în contul unor pagube cauzate de încălzirea globală.

Noul Acord de la Doha are în centrul său Actul II al Protocolului de la Kyoto. El angajează Uniunea Europeană (UE), Australia şi alte aproximativ zece ţări industrializate să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în 2020.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici