Activista Greta Thunberg a fost reţinută de poliţişti la Londra

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reţinută marţi de poliţia din Londra, după ce s-a adresat protestatarilor la o demonstraţie împotriva companiilor de petrol şi gaze, a relatat un martor pentru Reuters.

780 afișări
Imaginea articolului Activista Greta Thunberg a fost reţinută de poliţişti la Londra

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Greta Thunberg, care a devenit simbolul tinerilor activişti pentru climă din întreaga lume după ce în 2018 a organizat săptămânal proteste în faţa parlamentului suedez, a mai fost reţinută în acest an sau scoasă cu forţa din proteste organizate în Suedia, Norvegia şi Germania.

Imaginile de la faţa locului au arătat-o pe Thunberg, purtând o insignă cu sloganul „Oily Money Out”, stând liniştită în timp ce doi ofiţeri de poliţie vorbeau cu ea.

Poliţia Metropolitană din Londra nu a comentat incidentul.

Grupul ecologist Greenpeace a anunţat că doi dintre activiştii săi au escaladat hotelul Intercontinental din Mayfair şi au desfăşurat un banner uriaş deasupra intrării sale pe care scrie „Make Big Oil Pay” în semn de protest faţă de o adunare a comercianţilor de petrol şi gaze care are loc în interiorul clădirii.

Sute de demonstranţi s-au adunat în faţa clădirii pentru a protesta faţă de influenţa industriei asupra politicii de mediu din Marea Britanie şi din toată lumea. Protestatarii au blocat intrările şi au împiedicat delegaţii să intre în clădire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici