Premierul Suediei cere UE să consolideze securitatea şi frontierele după atacul terorist de la Bruxelles

Premierul suedez cere UE să consolideze securitatea şi frontierele după ce un bărbat înarmat a ucis doi suedezi în centrul oraşului Bruxelles.

294 afișări
Imaginea articolului Premierul Suediei cere UE să consolideze securitatea şi frontierele după atacul terorist de la Bruxelles

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Premierul suedez Ulf Kristersson a cerut Uniunii Europene să consolideze controalele la frontieră şi securitatea internă după ce un bărbat înarmat a ucis luni doi suedezi la Bruxelles.

„Toate indiciile arată că este un atac terorist care vizează Suedia doar din cauza faptului că aceştia sunt suedezi. Aceşti terorişti vor să ne sperie. Asta nu se va întâmpla”, a declarat Kristersson într-o conferinţă de presă.

Kristersson a mai spus că Suedia şi Uniunea Europeană trebuie să îşi protejeze mai bine graniţele şi să se asigure că persoanele periculoase nu rămân ilegal în regiune.

„Este momentul pentru mai multă securitate, nu putem fi naivi”, a precizat premierul suedez.

Doi suporteri suedezi au fost împuşcaţi şi un al treilea rănit în centrul Bruxelles-ului luni seară, înainte de meciul de fotbal Belgia-Suedia. Un bărbat care s-a identificat drept membru al Statului Islamic a revendicat responsabilitatea atacului într-un videoclip publicat online.

Ulterior, poliţia din Bruxelles a împuşcat un tunisian în vârstă de 45 de ani, suspectat de crime. Suspectul a murit în spital din cauza rănilor sale, au declarat autorităţile belgiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici