Activista Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a fost dată în urmărite de Rusia

Nadejda Tolokonnikova, membră a trupei punk rock anti-Putin, a fost trecută pe lista de urmăriţi şi declarată „agent străin”.

1044 afișări
Imaginea articolului Activista Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a fost dată în urmărite de Rusia

Activista Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a fost dată în urmărite de Rusia

a, membră a trupei punk rock anti-Pussy Pussy Riot şi fondatoarea organului rusesc independent „Mediazona” - recunoscută de ruşi drept „agent străin” - a fost plasată pe lista cu persoane căutate în Rusia, relatează Tass, citând Ministerul de Interne rus, precizând că din 2021 activista este inclusă pe lista agenţilor străini a Ministerului de Justiţie al Rusiei.

„Nadejda Andreevna Tolokonnikova, născută în 1989, este căutată conform Codului Penal al Federaţiei Ruse”, se arată într-o bază de date a ministerului, fără a preciza de ce infracţiune este acuzată.

În 2012, Tolokonnikova şi alţi membri ai Pussy Riot au fost condamnaţi pentru o acţiune în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova.

În decembrie 2013 a fost eliberată sub amnistie. În luna martie a acestui an, activista a fost inculpat într-un dosar penal pentru „insultarea sentimentelor credincioşilor”, în urma unor postări pe reţelele de socializare, scrie Tass.

În prezent, Tolokonnikova locuieşte în afara Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici