Activiştii ecologişti au înnegrit apa din Fontana di Trevi din Roma

  • Duminică, şapte tineri activişti pentru climă au intrat în apa fântânii arteziene Fontana di Trevi din Roma şi au turnat cărbune diluat în apă pentru a o face să devină neagră.
  • Organizaţia "Ultima Generaţie" preia modelul de protest al organizaţiilor ecologiste extremiste ca Just Stop Oil care a stropit opere de artă cu mâncare în Marea Britanie.
  • În contextul actual al inundaţiilor, grupul a transmis că una din patru locuinţe din Italia este în pericol de a fi inundată.
831 afișări
Imaginea articolului Activiştii ecologişti au înnegrit apa din Fontana di Trevi din Roma

Ultima Generazione, Facebook

Protestatarii din grupul „Ultima Generazione” („Ultima Generaţie”) au afişat bannere cu mesajul „Nu vom plăti pentru combustibilii fosili” şi au strigat „Ţara noastră moare”.

Poliţiştii în uniformă au intrat în apă pentru a-i scoate pe activişti, iar mulţi turişti au filmat scena.

Câţiva dintre spectatori i-au insultat pe protestatari, arată imaginile video.

Într-un comunicat, Ultima Generazione a cerut oprirea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a legat protestele de inundaţiile mortale din regiunea italiană Emilia-Romagna din ultimele zile, transmite The Guardian

În contextul actual al inundaţiilor, grupul a transmis că una din patru locuinţe din Italia este în pericol de a fi inundată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici