Activistul unionist român George Simion a fost reţinut şi EXPULZAT din Republica Moldova

Activistul unionist român George Simion, liderul Acţiunii 2012, a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova, fiindu-i interzis accesul în această ţară pe un termen de 5 ani, se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Unirea-Odip”, informează postul Radio Chişinău.

5051 afișări
Imaginea articolului Activistul unionist român George Simion a fost reţinut şi EXPULZAT din Republica Moldova

Activistul unionist român George Simion a fost reţinut şi EXPULZAT din Republica Moldova

Potrivit asociaţiei, George Simion fost reţinut, luni seară, de câţiva angajaţi ai Biroului de Migraţie şi Azil, în timp ce se pregătea să plece în România.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele „UNIREA - ODIP”, Vlad Bileţchi, care a precizat că se afla lângă George Simion în momentul reţinerii acestuia. Bileţchi a declarat că George Simion a fost urcat într-o maşină cu numere de înmatriculare civile şi a fost transportat spre frontiera cu România.

Liderul Acţiunii 2012 a venit luni în Republica Moldova, după ultima sa interdicţie care i-a fost aplicată pe 28 august, pentru 30 de zile, pentru că împreună cu alţi unionişti români ar fi forţat intrarea în R. Moldova cu ocazia unei acţiuni de marcare a centenarului Unirii din 1918. George Simion a stat la Chişinău câteva ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici