Administraţia SUA a dispus sedarea a sute de imigranţi care urmau să fie repatriaţi

Administraţia americană a sedat sute de imigranţi care urmau să fie repatriaţi cu medicamente psihotrope periculoase, împotriva voinţei acestora, potrivit unor date medicale, documentelor interne şi interviurilor cu persoanele în cauză, relatează Washington Post.

22 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA a dispus sedarea a sute de imigranţi care urmau să fie repatriaţi

Administraţia SUA a dispus sedarea a sute de imigranţi care urmau să fie repatriaţi (Imagine: www.washingtonpost.com)

Injectarea forţată a acestor medicamente unor persoane care nu sufereau de nici o boală psihică s-a produs în zeci de cazuri, în care "cocteilul dinaintea zborului", după cum este numit într-un document, a avut un efect atât de puternic, încât au fost necesare scaune cu rotile pentru îmbarcarea în avion a persoanelor respective.

Din 2003, administraţia Bush a predat procesul de deportare a străinilor unei agenţii din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă.

Numeroase date menţionează "imobilizarea" şi tranchilizarea imigranţilor care se împotriveau înainte de a se îndrepta spre aeroport. Oficialii federali au recunoscut frecvent în public că au sedat persoane care urmau să fie deportate, însă au precizat că au procedat rar la această "soluţie ultimă".

Datele arată în schimb că autorităţile au încălcat adesea procedurile de sedare, utilizate doar în cazul în care persoana deportată are o boală psihică ce trebuie tratată sau dacă este agresivă şi constituie un pericol pentru cei din jur.

Acţionată în justiţie în două cazuri, agenţia şi-a schimbat politica, în iunie, cerând un ordin judecătoresc înainte de a seda persoanele deportate. În cei cinci ani de la crearea sa, agenţia a sporit numărul de arestări şi deportări ale străinilor aflaţi legal în ţară, ale căror cereri de azil au fost respinse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici