Administraţia SUA speră că efectul contraofensivei Ucrainei va fi să apropie Rusia de negocieri

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a exprimat speranţa, luni, că un succes al contraofensivei ucrainene ar forţa Administraţia Rusiei să accepte o soluţie negociată pentru oprirea invaziei militare, fără a avea efectul îndepărtării Moscovei de diplomaţie.

315 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA speră că efectul contraofensivei Ucrainei va fi să apropie Rusia de negocieri

Sursa foto: Mediafax Foto

"Succesul în contraofensivă ar avea două efecte: ar consolida poziţia Ucrainei la orice negocieri care ar începe şi l-ar putea împinge pe (preşedintele Vladimir) Putin să se concentreze în sfârşit pe oprirea războiului pe care l-a început. Din acest punct de vedere, ar putea aduce pacea mai aproape, nu să o împingă mai departe", a declarat Antony Blinken, conform publicaţiei Barron's.

"Trebuie să intensificăm susţinerea pentru Ucraina, astfel încât să aibă succes pe câmpul de luptă", a subliniat Antony Blinken cu ocazia întâlnirii cu ministrul italian de Externe, Antonio Tajani.

Rusia a semnalat în mai multe rânduri disponibilitatea pentru negocieri, dar Ucraina, susţinută de Occident, condiţionează negocierile de retragerea totală a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Statele Unite nu consideră că Rusia este serioasă în privinţa disponibilităţii pentru negocieri. "Pacea trebuie să fie corectă şi durabilă", a insistat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici