Adrian Sârbu: Beneficiarul principal al războiului din Israel este China. Xi Jinping îl va şantaja pe Biden: să recunoască suveranitatea Taiwanului ori îl va ataca

  • Beneficiarul aparent al atacurilor Hamas asupra Israelului este Iranul, însă beneficiarul principal este China.
  • China joacă brutal, dar subtil, recurgând la şantajarea SUA, la apropiata întâlnire Biden-Xi de la San Francisco: "Vrem Taiwanul, altfel îl vom ataca."
  • Biden va trebui să negocieze cu XI şi să-i amintească cum americanii i-au scos din mizerie pe chinezi, pompându-le bani şi oferindu-le piaţă de desfacere, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.
2326 afișări

Monica Mihai: Ministrul israelian de Externe susţine că a informat comunitatea internaţională că vom desfăşura opetaţiuni ca parte a unui răspuns la Hamas, iar ambasadorul Israelului la ONU susţine că Israelul va reacţiona în orice mod pentru a opri atacul criminal, barbar şi nestăpânit al Hamas pentru a proteja cetăţenii Israelului. Dle. Sârbu, am citit împreună, mai devreme, ceea ce spune ambasadorul. Practic, cumva, vine să justifice acţiunile viitoare ale Israelului. Noi ştim deja că se pregătesc acţiuni terestre, că urmează represalii grave asupra Fâşiei Gaza.

Adrian Sârbu: Dl. Putin ne-a spus că el şi cu prietenii lui, ştim cine sunt, vrea o lume multipolară. Ce s-a întâmplat azi este o parte a scenariului pe care aceşti cetăţeni, aceşti trei apostoli ai multipolarităţii, aceşti trei inventatori ai fizicii globului românesc l-au conceput, ei sunt blat cu toţii.

Cine e astăzi beneficiarul?  Aparent, beneficiarul va fi Iran pentru că îl aşteaptă lucruri neplăcute, dar probabil în treimea astea i se dau şi lui garanţii.

Beneficiarul principal este China. China care joacă brutal, dar subtil. Adică Xi se întâlneşte cu Biden la San Francisco, înţeleg că undeva în noiembrie.

El va pune pe masa lui Biden foarte clar: “Domnule, îmi dai dai Taiwan-ul? Adică îmi recunoşti suveranitatea asupra Taiwan-ului clar sau îl atac”. Xi se va duce la San Francisco şi va spune: “Dl. Biden, eşti puţin mai bătrân, poate nu te simţi bine, cum era şi Roosvelt la Yalta, hai să facem un deal cu Taiwan-ul ăsta. Eu îţi promit că o să mă port frumos”.

„Păi în Hong-Kong nu te-ai purtat. Ai zis că-i laşi 50 de ani în pace şi după 20 de ani te-ai urcat peste ei”.

„Nu, că o să fie altfel în Taiwan. Nu mă obliga să-i atac. Dar ştii ceva? Nu-i atacăm în 27 când spuneţi voi, ca să aibă timp să se pregătească”.

„Cum, când?” întreabă dl. Biden. „Mâine”.

Şi ce poate face dl, Biden? O să încerce să negocieze. Noi nu avem decât să ne rugăm ca Dumnezeul nostru pe pământ, dl. Biden, om cumsecade de altfel, să fie în putere la San Francisco. Chiar dacă e la el în ţară, poate să nu fie în putere. Să aibă vorbele la el sau măcar în prompter şi să-i spună acestui domn Xi: “Măi Xi, pe care eu şi tot poporul american, pe tot poporul tău v-am scos din mizerie, v-am scos din moarte. Din 1970 pompăm în voi bani şi piaţă. Şi astăzi cumpărăm de la voi de vreo 500-600-7000 miliarde. Vrei să te dau pe mâna lui Trump?”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici