Aeroportul din Catania, închis din cauza unui nor de cenuşă eliberat de vulcanul Etna

Aeroportul Catania din Sicilia a fost închis sâmbătă seară, din cauza cenuşii eliberate în atmosferă de vulcanul Etna, iar traficul aerian a fost deviat către Palermo.

391 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Catania, închis din cauza unui nor de cenuşă eliberat de vulcanul Etna

Aeroportul din Catania, închis din cauza unui nor de cenuşă eliberat de vulcanul Etna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeroportul a fost închis sâmbătă, la ora 18.12 GMT (21.12, ora României), însă administraţia speră să poată relua activitatea normală în cursul zilei de duminică.

Autorităţile locale au înfiinţat o unitate de criză, după ce pe versantul de sud-est al vulcanului a fost depistată, sâmbătă după-amiază, o scurgere de lavă, însoţită de emisii de cenuşă.

Activitatea vulcanică nu prezintă nici un pericol pentru oraşele din zonă, înscriindu-se în activitatea normală a vulcanului Etna.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici