Aeroportul din Sofia, închis în urma exploziilor produse la un depozit militar din apropiere

Aeroportul din Sofia a fost închis, joi, începând cu ora 06.50 (06.50, ora României), imediat după producerea primelor explozii în cartierul Celopecene din capitala bulgară, relatează site-ul Novinite.com.

23 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Sofia, închis în urma exploziilor produse la un depozit militar din apropiere

Aeroportul din Sofia, închis în urma exploziilor produse la un depozit militar din apropiere (Imagine: Mediafax/AFP)

Exploziile s-au produs la un depozit militar situat în apropierea capitalei bulgare unde sunt depozitate 20 de tone de explozibil, potrivit Ministerului Apărării. Experţii se tem că o mare parte din praful de puşcă din depozit este în continuare intact şi ar putea exploda.

Aeroportul a fost iniţial închis până la ora 09.30, dar ordinul ar putea fi extins în condiţiile în care exploziile continuă intermitent.

Avioanele programate să aterizeze pe aeroportul din Sofia vor fi redirecţionate spre Plovdiv.

Mai multe ferestre din terminalul unu al aeroportului, situat aproape de cartierul Celopecene, au fost sparte în urma exploziei.

Potrivit serviciilor de intervenţie, o femeie care locuieşte în respectivul cartier a fost rănită după ce ferestrele apatamentului său au fost sparte de suflul exploziei.

Autorităţile nu au semnalat alte victime. Cei patru gardieni care asigurau paza depozitului au părăsit imediat zona după producerea primei explozii şi nu au suferit răni.

Clădirile de birouri din apropierea aeroportului din Sofia au fost evacuate după ce exploziile au continuat la depozitul militar cuprins de flăcări. Măsurile de evacuare au generat panică printre angajaţi iar traficul rutier a fost blocat din cauza numărului mare de locuitori care părăseau zona.

Zona depozitului a fost imediat securizată de echipe mixte de poliţişti, militari şi angajaţi ai Apărării Civile iar reprezentanţi ai mai multor instituţii de stat s-au deplasat la locul incidentului.

Potrivit postului bTV, care l-a citat pe ministrul Apărării, Mikolai Ţonev, echipele specializate ale armatei bulgare au făcut măsurători în zonă şi nu au constat prezenţa unor substanţe chimice periculoase în atmosferă.

Guvernul de la Sofia a organizat o şedinţă de urgenţă începând cu ora 09.00.

Mai multe explozii puternice s-au produs joi într-un depozit de armament din capitala Bulgariei, Sofia, au anunţat poliţia şi oficiali militari.

Oficialii din domeniul apărării civile au precizat că exploziile s-au produs în apropiere de satul Celopecene, din suburbia estică a Sofiei, unde se află un depozit de armament.

Potrivit unor martori, exploziile, auzite între orele 03.30 şi 04.00 GMT (06.30 şi 07.00 ora României), au zguduit blocurile din partea estică a capitalei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici