Afganistanul, sub teroare. Talibanii execută oameni şi le atârnă trupurile în piaţa publică

  • La o zi după ce talibanii au anunţat că vor executa oameni şi le vor amputa membre, aceştia au trecut la fapte.
  • Corpul unui afgan a fost atârnat în piaţa publică, sâmbătă.
  • Deşi a promis pedepse mai blânde, noul regim seamănă teroare în ţară.
5505 afișări
Imaginea articolului Afganistanul, sub teroare. Talibanii execută oameni şi le atârnă trupurile în piaţa publică
Victima ar fi fost una dintre cele patru persoane executate după ce au fost acuzate de răpirea unui bărbat şi a fiului acestuia.
Corpurile celor patru au fost atârnate în mai multe locuri din oraşul Herat, conform AP. Imaginile au fost transmise de către un post de televiune arab şi postate apoi pe TwitterAtenţie! Imaginile au un puternic impact emoţional.
 
Fostul şef notoriu al poliţiei religioase a talibanilor a anunţat vineri că pedepsele extreme, cum ar fi execuţiile şi amputările, vor fi reluate în Afganistan.
 
De când au preluat puterea în Afganistan, la 15 august, talibanii au promis o guvernare mai blândă decât în mandatul anterior. Dar au fost deja raportate mai multe cazuri de încălcare a drepturilor omului în întreaga ţară.
 
Joi, Human Rights Watch a avertizat că talibanii din Herat "percheziţionează femeile de profil înalt, le refuză femeilor libertatea de mişcare în afara locuinţelor lor şi impun coduri vestimentare obligatorii".
 
Iar în august, Amnesty International a declarat că luptătorii talibani se află în spatele masacrului a nouă membri ai minorităţii Hazara, persecutată.
 
Secretarul general al Amnesty, Agnès Callamard, a declarat la acea vreme că "brutalitatea cu sânge rece" a crimelor a fost "o aducere aminte a trecutului talibanilor şi un indicator îngrozitor a ceea ce ar putea aduce guvernarea talibană". 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici