Africa de Sud opreşte vaccinările cu AstraZeneca

Autorităţile din Africa de Sud au decis să oprească imunizările cu AstraZeneca după ce testele au arătat că vaccinul nu oferă o protecţie foarte bună în cazul tulpinii sud-africane a virusului SARS CoV-2.

25421 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud opreşte vaccinările cu AstraZeneca

Africa de Sud opreşte vaccinările cu AstraZeneca

Autorităţile din Africa de Sud au anunţat duminică că au decis să oprească imunizările cu AstraZeneca. Potrivit jurnaliştilor de la Reuters, vaccinul nu oferă decât o protecţie minimă împotriva cazurilor uşoare şi medii de infectare cu tulpina sud-africană a virusului.

Oamenii de ştiinţă spun că tulpina reprezintă 90% din noile cazuri de Covid din Africa de Sud.

Ministrul Sănătăţii din Africa de Sud a spus că Guvernul aşteaptă sfaturi de la specialişti după ce testele făcute la Universitatea Witwatersrand au arătat rezultate dezamăgitoare în ceea ce priveşte efectele vaccinului AstraZeneca.

Studiul, care a implicat în jur de 2.000 de persoane, a constatat că vaccinul oferea „protecţie minimă” împotriva cazurilor uşoare şi moderate de Covid-19.

Africa de Sud a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca şi urma să înceapă vaccinarea oamenilor săptămâna viitoare.

Vorbind duminică la o conferinţă de presă online, ministrul sud-african al Sănătăţii, Zweli Mkhize, a declarat că guvernul său va aştepta sfaturi suplimentare cu privire la modul cel mai bun de a proceda cu vaccinul Oxford-AstraZeneca în lumina constatărilor.

Autorităţile din Africade sud intenţionau să folosească doze AstraZeneca pentru imunizarea angajaţilor din sănătate. Până la urmă, aceştia vor fi vaccinaţi cu vaccinuri Johnson & Johnson şi Pfizer, susţin jurnaliştii de la Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici