Studiul: Vaccinul AstraZeneca este mult mai puţin eficient împotriva tulpinii din Africa de Sud

  • Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca nu oferă aceaşi protecţie împotriva noii tulpini de coronavirus apărută în Africa de Sud, arată un nou studiu
  • Financial Times a publicat, pe surse, rezultatele studiului realizat de Universitatea din Witwatersrand şi Oxford
  • Informaţiile nu au fost confirmate de AstraZeneca şi Oxford
4411 afișări
Imaginea articolului Studiul: Vaccinul AstraZeneca este mult mai puţin eficient împotriva tulpinii din Africa de Sud

Studiul: Vaccinul AstraZeneca este mult mai puţin eficient împotriva tulpinii din Africa de Sud

Vaccinul Oxford / AstraZeneca Covid-19 nu pare să ofere protecţie împotriva formelor uşoare şi moderate cauzate de tulpina virală identificată pentru prima dată în Africa de Sud, potrivit unui studiu care urmează să fie publicat luni şi care a fost văzut de jurnaliştii Financial Times duminică.

Deşi niciunul dintre cei peste 2.000 de pacienţi care au participat la studiu nu a murit sau a fost internat în spital, concluziile, care nu au fost încă analizate de alte alţi specialişti în afara celor care au efectuat studiul, ar putea complica procesul de vaccinare pe măsură ce apar noi tulpini.

Atât în studiile umane, cât şi în testele efectuate pe sângele celor vaccinaţi, vaccinul a arătat o eficacitate semnificativ redusă faţă de varianta virală 501Y.V2, care este dominantă în Africa de Sud.

„Cele două doze de vaccin nu a oferit protecţie împotriva Covid-19 uşor-moderat cauzat de tulpina sud-africană”, spune studiul, adăugând că eficacitatea împotriva formelor severe de Covid-19, a spitalizărilor şi deceselor nu a fost încă determinată.

Studiul, condus de Universitatea din Witwatersrand şi Oxford, din Africa de Sud, a fost făcut pe 2.026 de persoane cu vârstă medie de 31 de ani. Jumătate din grup a primit cel puţin o doză de placebo, cealaltă jumătate primind cel puţin o doză de vaccin.

AstraZeneca a refuzat să comenteze rezultatele, în timp ce Oxford a transmis doar că lucrează cu parteneri din întreaga lume, inclusiv din Africa de Sud, pentru a evalua efectele primei generaţii de vaccin asupra noilor variante de coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici