Agresorul lui Berlusconi: L-am lovit pentru că urăsc politicile lui

Massimo Tartaglia, bărbatul care l-a agresat duminică seara pe Silvio Berlusconi, şi-a motivat gestul prin ura pe care o are faţă de premierul Italiei şi faţă de formaţiunea acestuia, Poporul Libertăţii, relatează pagina online a agenţiei ANSA.

19 afișări
Imaginea articolului Agresorul lui Berlusconi: L-am lovit pentru că urăsc politicile lui

Agresorul lui Berlusconi: L-am lovit pentru că urăsc politicile lui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"L-am lovit pentru că urăsc politicile lui", a declarat Massimo Tartaglia în faţa anchetatorilor, conform ziarului La Repubblica.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani le-a povestit anchetatorilor că a ajuns în Piaţa Domului, unde a avut loc incidentul, după o întâlnire eşuată cu o prietenă.

Ajuns în faţa Domului din Milano, Massimo Tartaglia a ascultat discursul lui Berlusconi, dar s-a enervat de ceea ce a auzit şi a plecat rapid.

Însă în timp ce se îndrepta spre staţia de metrou a văzut maşina premierului parcată şi a observat că mai multe persoane îşi exprimau nemulţumirea în legătură cu discursul lui Berlusconi. Din aceste cauze, a luat-o pe o stradă laterală şi a ajuns chiar lângă Berlusconi, care dădea mâna cu participanţii la miting.

"Când l-am văzut, am scos obiectul din geantă", a mărturisit Tartaglia.

Potrivit poliţiei, în geantă bărbatul avea mai multe obiecte: o machetă cu soclu metalic reprezentând Domul din Milano, un spray lacrimogen, o placă de pexiglas cu latura de 20 de centimetri, un crucifix de 30 de centimetri şi o brichetă. Berlusconi a fost lovit cu obiectul reprezentând o replică în miniatură a Domului.

Familia lui Massimo Tartaglia regretă incidentul, tatăl agresorului declarând că într-adevăr este un simpatizant al Partidului Democrat (de opoziţie), dar nu este de acord cu astfel de agresiuni.

Anchetatorii încearcă să afle dacă agresorul are legături cu formaţiuni politice sau grupuri extremiste. Tatăl agresorului, Alessandro Tartaglia, susţine că fiul său are probleme mentale de la 18 ani, dar nu se manifesta agresiv.

"Massimo acţionat singur, nu a făcut niciodată parte din grupuri politice. Ieri mi-a spus că se va întâlni cu o prietenă. Nu s-a manifestat niciodată violent când era vorba de Berlusconi. Vorbim politică acasă, dar la modul obişnuit; acum nu ştiu ce să fac pentru a-mi ajuta fiul", declară Alessandro Tartaglia.

La rândul său, avocatul lui Silvio Berlusconi, Niccolo Ghedini, a declarat că peste câteva zile se va lua decizia depunerii sau nu a unei plângeri împotriva lui Massimo Tartaglia.

Silvio Berlusconi rămâne spitalizat după ce a fost lovit duminică seara în faţă, la finalul unui miting politic, cu un obiect reprezentând la scară mică Domul din Milano. Agresorul este Massimo Tartaglia, 42 de ani, o persoană care are probleme psihice.

Silvio Berlusconi are contuzii faciale, o mică fractură a nasului şi doi dinţi sparţi.

Massimo Tartaglia a fost arestat imediat de gărzile lui Berlusconi şi încarcerat într-o celulă izolată din Milano.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici