Agricultorii greci au blocat Istmul Corint

Agricultorii greci care blochează de o săptămână arterele rutiere din centrul şi nordul ţării şi-au intensificat luni mişcarea, blocând Istmul Corint, la sud-vest de Atena, în aşteptarea unei întrevederi cu ministrul Agriculturii.

105 afișări
Imaginea articolului Agricultorii greci au blocat Istmul Corint

Agricultorii greci au blocat Istmul Corint (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de agricultori au blocat cu tractoarele punctul de trecere care separă Grecia continentală de Peloponez, protestând, ca şi colegii lor, faţă de preţurile considerate prea scăzute, acordate produselor lor (cereale, porumb, bumbac, orez şi ulei de măsline) de către Uniunea Europeană.

Crescătorii de animale din centrul Macedoniei s-au alăturat mişcării, solicitând preţuri mai bune pentru ovinele, caprinele şi bovinele lor, precum şi o primă de secetă, potrivit unui comunicat al Federaţiei naţionale a crescătorilor de animale.

Agricultorii din Macedonia, în nord, din Tesalia, în centru, dar şi din vest şi din Creta (în sud) şi-au continuat mişcările de blocare a marilor artere rutiere, mai ales a autostrăzilor Atena-Salonic şi Egnatia, care duce în Turcia.

Frontiera greco-bulgară a rămas blocată luni, camioanele formând cozi de aşteptare lungi, de o parte şi de alta a graniţei. Manifestanţii le lasă totuşi să treacă pe cele care transportă bunuri sensibile.

Ministrul Agriculturii, Sotiris Hatzigakis, a afirmat duminică faptul că Guvernul îşi va îndeplini promisiunea legată de un pachet de despăgubiri şi subvenţii de 500 de milioane de euro, propuse joia trecută. El a fixat o nouă întrevedere cu reprezentanţii agricultorilor luni seară.

Agricultorii apreciază că plata acestor sume era în principal deja prevăzută. Ei cer ajustări în funcţie de fiecare produs şi de regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici