Ahmadinejad: Rezultatul alegerilor confirmă eforturile celui de-al nouălea Guvern

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a apreciat miercuri că realegerea sa este dovada încrederii poporului în guvernarea sa.

12 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Rezultatul alegerilor confirmă eforturile celui de-al nouălea Guvern

Ahmadinejad: Rezultatul alegerilor confirmă eforturile celui de-al nouălea Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatul alegerilor confirmă eforturile celui de-al nouălea Guvern, o muncă bazată pe onestitate şi reprezentarea (intereselor) poporului", a declarat preşedintele ultraconservator într-un comunicat transmis agenţiei iraniene ISNA, referitor la primul său mandat (2005-2009).

"Douăzeci şi cinci de milioane de persoane au confirmat această manieră de a conduce ţara", a insistat acesta.

Realegerea lui Ahmadinejad la 12 iunie este contestată de cei trei rivali ai săi, în special de fostul premier Mir Hossein Moussavi care a denunţat numeroase nereguli.

Între timp, susţinătorii lui Moussavi, un conservator moderat, manifestează zilnic la Teheran contestând rezultatele scrutinului prezidenţial.

Şapte civili au fost ucişi în timpul manifestaţiior la Teheran şi mai mulţi au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici