Ai postat şi tu un pătrat negru cu #blacklivesmatter din solidaritate? Uite de ce este greşit

  • Solidaritatea a ajuns un trend prost folosit. Companii internaţionale şi influenceri nu înţeleg puterea unui hashtag
  • #blacklivesmatter folosit greşit cu #blackouttuesday, a blocat un flux global de informaţie privind protestele din SUA
  • Twitter şi Instagram afişează acum doar „o mare de negru” la căutarea hashtag-ului #blacklivesmatter
1165 afișări

Ai postat zilele acestea o fotografie neagră cu #blacklivesmatter pe contul tău de instagram? Probabil ai crezut că o faci din solidaritate pentru George Floyd. Ce nu ştii este că hashtag-ul a fost folosit în mod greşit şi a blocat un flux global de informaţie cu privire la protestele care au loc zilele acestea în SUA.

Update-uri si informaţii importante care apăreau pe acest hashtag au dispărut. Acum apare doar o „mare de negru”.

”Hashtag-ul în esenţă este indexarea într-un spaţiu comun al conţinutului informaţional de tip poză sau video. Este ca un canal TV, doar că nu o televiziune încarcă informaţie, ci toţi userii interesaţi de acel topic. Practic, s-a limitat posibilitatea ca această campanie #blacklivesmatter să poată fi expusă la adevăratul potenţial, să transmită informaţie relevantă”, spune Mih Lovin, expert social media.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici