Al doilea deces cauzat de gripa porcină în SUA

O femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani din Texas (sud) a murit de gripă porcină, A(H1N1), acesta fiind cel de al doilea deces din Statele Unite din cauza acestei boli, au anunţat marţi autorităţile sanitare texane.

15 afișări
Imaginea articolului Al doilea deces cauzat de gripa porcină în SUA

Statele Unite anunţă cel de-al doilea deces din cauza gripei porcine (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Tânăra femeie a decedat luni, după ce a petrecut trei săptămâni în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare din Texas, Doug McBride.

"Din câte ştiu, aceasta nu a efectuat recent vreo călătorie în Mexic", principalul focar al epidemiei de gripă, a continuat McBride.

"Este vorba despre o cetăţeană americană, care locuieşte în comitatul Cameron", situat la graniţa cu Mexicul, a adăugat McBride.

Departamentul autorităţilor sanitare din Texas a anunţat anterior, într-un comunicat, "primul deces al unui locuitor al statului din cauza gripei H1N1 (...), o femeie care suferea de probleme cronice de sănătate".

Un singur deces a fost înregistrat până în prezent în Statele Unite, cel al unui copil mexican, la 27 aprilie, tot în Texas.

Autorităţile americane au anunţat marţi 403 îmbolnăviri confirmate de gripă A(H1N1), cu 115 mai multe decât cu o zi în urmă, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Virusul s-a propagat aproape în întreaga ţară, afectând 38 dintre cele 50 de state americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici