Al Gore îl susţine pe Obama

Fostul vicepreşedinte american Al Gore, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a anunţat luni pe site-ul său Internet că va face "tot posibilul" pentru ca Barack Obama, candidat democrat la preşedinţia SUA, să fie ales.

10 afișări
Imaginea articolului Al Gore îl susţine pe Obama

Al Gore îl susţine pe Obama (Imagine: Mediafax/AFP)

"În câteva zile voi urca pe scenă la Detroit, în Michigan (nord), pentru a-mi anunţa susţinerea pentru Barack Obama", a declarat Gore. "Din prezent şi până în ziua alegerilor (4 noiembrie) intenţionez să fac tot ce pot astfel încât el să fie ales preşedinte al Statelor Unite", a adăugat el.

Învins în 2000, când a candidat în alegerile prezidenţiale alături de George W. Bush, Al Gore, care a fost vicepreşedinte al lui Bill Clinton (1993-2001), s-a menţinut neutru în timpul alegerilor primare democrate.

El a fost cea mai importantă personalitate a formaţiunii democrate care încă nu şi-a anunţat susţinerea pentru Obama. Gore a lansat şi un apel pentru contribuţii financiare la campania senatorului de Illinois.

"În următorii patru ani, va trebui să neutralizăm numeroase provocări dificile - să aducem trupele din Irak, să revigorăm economia, să rezolvăm criza climatică", a precizat Gore. "Barack Obama este clar cel mai bun candidat care va rezolva aceste probleme şi va aduce schimbarea în America", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici