Al-Qaida face apel la un "jihad electronic" împotriva Statelor Unite

O nouă înregistrare video difuzată de Al-Qaida face apel la un "jihad electronic" împotriva Statelor Unite, comparând vulnerabilitatea reţelei informatice americane cu lacunele din cadrul securităţii aviatice dinainte de atacurile de la 11 septembrie.

183 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida face apel la un "jihad electronic" împotriva Statelor Unite

Al-Qaida face apel la un "jihad electronic" împotriva Statelor Unite (Imagine: Shutterstock)

Înregistrarea, care le cere "mujahedinilor sub acoperire" să lanseze atacuri împotriva reţelelor americane guvernamentale şi de infrastructură, a fost obţinută de FBI anul trecut şi dată publicităţii marţi de Comisia pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senatul american, relatează ABC News, în pagina online.

"Aceasta este cea mai clară dovadă că Al-Qaida şi alte grupări teroriste vor să atace sistemul informatic al infrastructurii noastre critice", a declarat preşedintele comisiei, Joe Lieberman.

Specialiştii în securitate naţională consideră că ameninţarea cu un atac informatic este reală, iar diferenţa între aspiraţiile teroriştilor şi capacităţile lor se reduce. Un oficial din cadrul serviciilor de informaţii a declarat că membrii Al-Qaida încearcă să obţină metodele de a comite un atac informatic împotriva Statelor Unite, pe care le-ar putea cumpăra de la hackeri.

"Congresul trebuie să acţioneze acum pentru a proteja publicul american de un posibil atac devastator asupra reţelei noastre de electricitate, a sistemelor de aprovizionare cu apă sau a reţelelor financiare", a declarat el.

Comisia a declarat că Departamentul pentru Securitate Internă a primit peste 50.000 de note privind intruziuni informatice sau tentative de acest tip începând din octombrie, ceea ce reprezintă o creştere cu 10.000 de note faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici