Alegerile locale din Bulgaria, marcate de incidente în secţiile de vot

O persoană a deschis focul cu un pistol cu aer comprimat, asupra unei secţii de vot din Sofia şi două alerte cu bombă au fost declanşate în oraşul Varna, în ziua alegerilor locale din Bulgaria, la care rata de participare era scăzută în cursul dimineţii.

3 afișări

Potrivit unui purtător de cuvânt al Procuraturii, un bărbat din Sofia a tras câteva focuri de armă cu un pistol cu aer comprimat, în direcţia unei secţii de votare, din motive rămase deocamdată necunoscute, informează site-ul Novinite.com. 

El a fost arestat la scurt timp după aceea.

În acelaşi timp, în oraşul Varna, de la Marea Neagră, au fost înregistrate două alerte cu bombă, semnalate prin apeluri telefonice anonime. Acestea specificau că au fost amplasate dispozitive explozive la o şcoală care găzduieşte o secţie de vot şi la un club dintr-un cartier rezidenţial.

Echipele de pirotehnişti au intervenit la faţa locului, dar alarmele s-au dovedit false.

Alegerile locale din Bulgaria au înregistrat o prezenţă slabă la vot, în prima parte a zilei, numai 15 la sută dintre alegători participând la proces, până la ora prânzului, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale, Velislava Krasteva. Cu toate acestea, a subliniat ea, participarea la vot este mai mare decât cea preconizată şi o depăşeşte pe cea de la alegerile prezidenţiale din 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici