Alerta de tsunami, ridicată în Hawaii - VIDEO

Alerta de tsunami emisă pentru Hawaii a fost ridicată sâmbătă seara, la aproape două ore după ce primele valuri generate de cutremurul cu magnitudinea de 8,8 din Chile au ajuns pe ţărmurile insulei, relatează CNN.

103 afișări
Imaginea articolului Alerta de tsunami, ridicată în Hawaii - VIDEO

Alerta de tsunami, ridicată în Hawaii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valurile care au ajuns în Hawaii au fost mai reduse decât fusese estimat, a declarat un reprezentant al Centrului de alertă pentru tsunami din Pacific.

Potrivit Centrului, înălţimea maximă a valurilor în Hawaii a fost de sub un metru la Kahului.

Autorităţile emiseseră avertismente de tsunami, iar sirenele au fost activate încă de la ora locală 6.00 (18.00, ora României), cu câteva ore înainte de ora estimată pentru sosirea valurilor seismice.

Un cutremur cu magnitudinea 8,8 s-a produs sâmbătă dimineaţa în Chile, provocând moartea a cel puţin 147 de persoane şi declanşând avertismente de tsunami în întregul bazin al Pacificului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici