Alertă în Franţa: Patru oameni, luaţi ostatici într-un magazin, în apropiere de Toulouse/ Toate persoanele sechestrate au fost eliberate/ Agresorul, arestat

Un bărbat înarmat a luat patru ostatici în interiorul unui magazin din localitatea Blagnac, în apropiere de Toulouse, iar autorităţile se află la faţa locului, potrivit Le Figaro. Toate ostaticele au fost eliberată.

1768 afișări
Imaginea articolului Alertă în Franţa: Patru oameni, luaţi ostatici într-un magazin, în apropiere de Toulouse/ Toate persoanele sechestrate au fost eliberate/ Agresorul, arestat

Un bărbat înarmat a luat patru ostatici în interiorul unui magazin din apropiere de Toulouse

UPDATE ora 02:04: Autorul luării de ostatici din Franţa a fost arestat de forţele de securitate

PARIS (MEDIAFAX) - Autorul luării de ostatici din Franţa, un tânăr de 17 ani, a fost arestat marţi seară de forţele de securitate, după ce în anterior eliberase toate persoanele sechestrate, a declarat procurorul Dominique Alzeari, informează cotidianul Le Figaro.

Autorităţile au informat că bărbatul a ameninţat că va deschide focul asupra poliţiştilor şi a solicitat prezenţa unui negociator.

Individul, în vârstă de 17 ani, nu a cerut nimic în schimbul eliberării persoanelor sechestrate.

 

Tânărul era cunoscut autorităţilor, fiind implicate în mai multe acte violente şi furturi, iar în luna decembrie a fost reţinut în urma unui miting al mişcării "Vestele Galbene", a precizat Alzeari.

 

UPDATE ora 23:18: Toate cele patru femei luate ostatice în incidentul din Franţa au fost eliberate-surse

Tânărul înarmat care a luat ostatice patru femei într-un magazin din Blagnac, o suburbie a oraşului Toulouse, a eliberat marţi seara toate persoanele sechestrate, relatează agenţia de ştiri Reuters, citând surse din cadrul poliţiei franceze.

Individul, în vârstă de 17 ani, care în luna decembrie a fost reţinut în urma unui miting al mişcării "Vestele Galbene", nu a făcut nicio cerere pentru eliberarea persoanelor sechestrate, potrivit unei surse, care a precizat că incidentul nu pare să fie unul de natură teroristă.

Tânărul încă nu s-a predat autorităţilor.

 

UPDATE ora 21.20: Conform surselor citate, a fost eliberată o femeie de 30 de ani. În clădire rămân alte trei ostatice.

La locul luării de ostatici au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv membri ai forţelor speciale.

Autorităţile au informat că bărbatul a ameninţat că va deschide focul asupra poliţiştilor şi a solicitat prezenţa unui negociator.

Poliţia a anunţat că este încă devreme pentru a stabili dacă incidentul este unul de natură teroristă, însă este posibil şi să fie vorba despre o tentativă eşuată de jaf armat.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută în acest moment şi nu există informaţii despre eventualele revendicări ale acestuia.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, s-a deplasat la Blagnac. Autorităţile au anunţat că forţele speciale RAID şi BRI au fost mobilizate la faţa locului.

Conform surselor citate, a fost eliberată o femeie de 30 de ani. În clădire rămân alte trei ostatice.

La locul luării de ostatici au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv membri ai forţelor speciale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici