Alerte de evacuare pentru sute de mii de oameni în Australia. Povestea tristă a cangurilor care s-au refugiat pe un teren de golf

Terenul de golf Mallacoota, Australia a devenit un adevărat sanctuar pentru animalele care fug de incendiile catastrofale. Din nefericire, refugiul nu a reuşit să le ofere protecţie unor canguri, eutanasiaţi din cauza arsurilor grave, a relatat CNN.

2115 afișări
Imaginea articolului Alerte de evacuare pentru sute de mii de oameni în Australia. Povestea tristă a cangurilor care s-au refugiat pe un teren de golf

Sursa: Facebook

O mulţime de canguri s-au strâns pe terenul de golf Mallacoota, ultimul petic de iarbă verde rămas după izbucnirea incendiului din Victoria, care a distrus aproape 100 de case şi mii de hectare de habitat autohton. Peste 4.000 de localnici şi turişti au fost evacuaţi pe mare după ce focul a blocat unicul drum spre Mallacoota, a relatat CNN.
 
Parcul naţional din zonă este casa unui număr impresionant de animale sălbatice autohtone, de neegalat pe tot cuprinsul Australiei. Flăcările s-au extins rapid, provocând moartea a mii animale, afectându-le grav chiar şi pe cele care s-au retras pe suprafaţa relativ mai sigură a unui teren de golf din Mallacoota. 
 
 
Veterinarul Chris Barton a fost nevoit să tranchilizeze şi să eutanasieze patru canguri, care prezentau arsuri de gradul 3, deja infectate. Rănile nu puteau fi vindecate, aşa că s-a luat decizia de a curma suferinţa animalelor.
 
„Am coşmaruri”, a povestit Barton, stând pe terenul de golf, în timp ce în spatele lui se aflau două exemplare mai norocoase, care nu au fost afectate de incendii. „Sunt veterinar de 40 de ani şi încă nu mă pot obişnui cu ideea. Gândul îmi aduce lacrimi în ochi." Soţia lui Barton, Elaine Ong, veterinar la rândul ei, a adăugat că „animalele suferă la fel ca oamenii. Este o muncă grea şi dificilă, dar animalele nu pot fi lăsate pradă suferinţei îngrozitoare ale unei morţi lente.”
 
 
Sud-estul Australiei e afectat de secetă de trei ani, iar următoarele ploi semnificative nu sunt prognozate până în luna aprilie. Condiţiile climatice au agravat incendiile care au cuprins întreaga Australie în ultima perioadă. În ţară, peste 7,3 milioane de hectare de teren au fost arse, inclusiv o mare parte din suprafeţele împădurite şi parcurile naţionale care adăposteau fauna mult-iubită şi unică în lume a Australiei.
 
În New South Wales, statul vecin, ecologiştii estimează că aproximativ jumătate de miliard de animale ar fi putut fi afectate de incendii. Această cifră include păsări, reptile şi mamifere, cu excepţia liliecilor. De asemenea, exclude insectele şi broaştele - ceea ce înseamnă că numărul real este probabil mult mai mare.
 
Există temeri că unele specii nu ar mai putea fi recuperate, aflându-se într-un declin terminal în urma incendiilor. Totuşi, venirea ploilor ar putea salva suficiente porţiuni de pădure, mai ales din cele de eucalipt, în care trăiesc şi se hrănesc koala. 
 

Alerte de evacuare pentru sute de mii de oameni în Australia

 
Începând cu luna octombrie, 27 de persoane au fost ucise şi alte mii au fost supuse evacuărilor, întrucât incendiile imprevizibile au cuprins peste 10,3 milioane de hectare de pământ, potrivit Reuters.
 
Autorităţile au trimis 240.000 de alerte de urgenţă 240.000 localnicilor din Victoria, recomandându-le să evacueze zona. Oamenii din regiunile cu risc ridicat din New South Wales şi Australia de Sud au fost, de asemenea, îndemnaţi să ia în considerare plecarea, însă oficialii nu au precizat un număr exact.
 
„Dacă puteţi evacua zona, ar trebui să o faceţi. Nu trebuie să vă aflaţi în părţile împădurite ale statului nostru”, a declarat Andrew Crisp, comisar pentru administrarea urgenţelor în statul Victoria.
 
Alte alerte au fost emise şi în New South Wales şi Australia de Sud.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici