Alerte de raid aerian în multe oraşe din Ucraina şi explozii

Alerte de raid aerian au sunat în toată Ucraina vineri dimineaţa. Explozii au fost raportate vineri dimineaţă în regiuni foarte diferite din Ucraina, inclusiv în Krivoi Rog, centrul Ucrainei, şi în Rivne şi Lutsk, în vest, relatează Reuters.

458 afișări
Imaginea articolului Alerte de raid aerian în multe oraşe din Ucraina şi explozii

Alerte de raid aerian în multe oraşe din Ucraina şi explozii

Armata ucraineană afirmase pe Telegram că avioane ruseşti zburau în aer şi că există o ameninţare de atacuri cu rachete hipersonice Kinzhal. O declaraţie militară anterioară arăta că unele ţinte aeriene au fost doborâte, dar fără detalii.

Armata avertizase că regiunile centrale şi Kievul erau în pericol din cauza dronelor.

Agenţia de ştiri rusă Tass, citând oficiali instalaţi în zona controlată de Moscova din regiunea Doneţk, a declarat că forţele ucrainene au tras 8 rachete în oraşul Doneţk, controlat de Rusia, după miezul nopţii.

Nu există detalii despre pagube sau victime.

Şeful administraţiei militare de la Kiev a declarat că forţele ruse au trimis valuri succesive de drone spre capitală, al 10-lea atac din această lună şi al 2-lea în mai puţin de 24 de ore.

"Această tactică a Kremlinului este o încercare de a copleşi forţele noastre antiaeriene şi de a pune presiune psihologică asupra civililor. Nu se va întâmpla aşa ceva!" a scris Serhiy Popko pe Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici